Pages

Wednesday, May 14, 2008

Alina Mungiu Plugaru s-a suparat pe Basescu. Ete fleosc!

(Evident, ar vrea ea sa arate asa, ca Alinuta Plugaru originala! Incerc doar sa fac articolul mai placut)
Zice ea/el (nu vreau sa discriminez nici unul dintre formele sexului ei):
"Basescu m-a dezamagit si pe mine in doua domenii. Primul priveste conceptia lui referitor la cum functioneaza politica si institutiile. Vad cu ingrijorare o anumita conceptie pre-moderna, care ar merge mai bine la un primar din Sicilia decat la un sef de stat in Noua Europa, de a investi atributii mai ales in familie si apropiati, atitudine care impiedica dezvoltarea unor institutii performante, fie administratie, fie partid, in jurul lui. Al doilea motiv este prestatia lui externa, unde adesea mi se pare cam ne-occidental si periculos de apropiat de filosofia cu totul paguboasa a politicii noastre externe de la Ceausescu incoace, o politica de afirmare a identitatii (sa stam la masa cu cei mari!), in fond nationalista, si nu de atingere a unor obiective, care devin prea adesea contradictorii intr-o strategie nu tocmai coerenta. Circula, e adevarat, zvonuri ca Basescu ar fi pe aproape de punctul in care liderii incep sa se creada providentiali si o binecuvantare de la Dumnezeu pentru poporul lor. "
Vai, vai, vai! Papesa societatii civile e frustrata ca nu o mai baga nimeni in seama si a inceput sa scheaune. Ptiu, drace!
(Integral aici - veti descoperi ca Alina Mungiu stie si cuvine noi "romanesti", de exemplu: "preemtiva" - http://stiri.rol.ro/content/view/124318/2/)

No comments: