Pages

Monday, May 12, 2008

"Poetul-portofel" isi da arama pe fata. Dinescu e anti-Basescu si pro-Iliescu si autonomia teritoriala a maghiarilor. Normal

Dupa ce a anuntat ca sustine autonomia teritoriala a maghiarilor si pe "Lotzi" Borbely la primaria Targu Mures, poetul-portofel il ataca pe Basescu si il preamareste pe Iliescu. AZI il baga in trioul "comici vestiti ai alegerilor".

"Un presedinte nu are dreptul sa se amestece in campania electorala. Ar trebui sa vina la mine, ii dau o undita sa dea la caras in spatele casei" - Mircea Dinescovici

Ion Iliescu conduce Romania si inchis in debara. Afirmatia apartine doctorului Sorin Oprescu si a fost facuta, ce-i drept, cu mult timp in urma, cind acesta era membru PSD si un apropiat al fostului presedinte. Chiar daca vremurile s-au mai schimbat, trebuie sa recunoastem ca rationamentul lui Oprescu este de actualitate. “Batrinul edec”, cum l-a numit Traian Basescu sau “bunicuta”, cum il alinta pesedistii, are inca un mare potential electoral.
Dovada afirmatiilor de mai sus a venit la finalul saptaminii trecute, cind Iliescu a efectuat o vizita in Oltenia. Martor la periplul electoral al fostului sef al statului, poetul Mircea Dinescu a relatat, intr-o emisiune televizata, “succesul demential la popor” pe care l-a avut Ion Iliescu. Surprinzator, prin prezenta lui in zona, senatorul PSD a reusit sa umbreasca viziat presedintelui Traian Basescu. “Am fost foarte curios sa vad care este efectul la popor (n.r al lui Traian Basescu). Si am avut senzatia unui tablou de Brueghel cel Batrin, pentru ca erau unii care dansau hora, altii se dadeau in comedie, dar vreau sa spun ca nu s-a oprit comedia, nu s-a oprit hora, n-a mai fost efectul electrizant pe care il facea Basescu pe vremuri. Si cred ca a si simtit pentru ca pe urma l-am vazut cu o tristete. Am sentimentul ca batrinul Ion Iliescu redesteapta o nostalgie pentru vremurile cind nu era isterie politica”, a povestit Dinescu. Ieri, poetul a revenit cu noi detalii, ceva mai picante despre vizita lui Iliescu in Oltenia. “Acum vreo doua zile, a fost Ion Iliescu, la mine, la Cetate, si i-am dat din vinul meu. Dupa care mi-a dat un telefon si m-a intrebat ce fel de vin fac, ca, dupa ce a baut citeva pahare, s-a simtit mai frumos si mai destept”, a mai relatat Mircea Dinescu, precizind ca fostul sef al statului “s-a inteleptit”, chiar daca a ramas cu niste “chestii utopice”. (Ana Maria Ludatser)
NB: Iliescu e fostul sef al lui Dinescu de la FSN, CFSN si CPUN si coleg de pensie cu soacra lui Dinescu, Ludmila Loghinovskaia, agenta KGB. Socrul lui Dinescu poarta numele de Albert Kovacs si este un adulator al Rusiei lui Putin (vezi http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-12-08&id=230449) si totodata un nostalgic al URSS si al "Ungariei Mari".

No comments: