Pages

Monday, May 12, 2008

Propaganda agitatorilor homosexuali a fost stopata de basarabenii revoltati. Primarul Chisinaului le-a interzis oricum marsul

Etapa finala a "festivalului minoritatilor sexuale" - intitulat ca la ICR "Curcubeu peste Nistru" - un mars al acestora in piata centrala a orasului - a fost zadarnicita duminica, la Chisinau. Circa 50 de participanti ai manifestatiei au fost blocati de multimea de cetateni revoltati, informeaza RIA Novosti si Utro. Atunci cand seful uneia dintre asociatiile care s-au ocupat de organizarea manifestatiei - Centrul de informatii "GenderDok-M" - Alexei Marcikov, a incercat sa coboare din autobuz cu o ghirlanda de flori si baloane in culorile Uniunii Europene, el a fost practic impins inapoi.

Dupa aceasta, mai multi tineri au scos din autobuz putinele materiale de propaganda si le-au rupt. Reprezentantii minoritatilor sexuale din Republica Moldova urmau sa iasa pentru prima data in Piata Marii Adunari Nationale, pentru a cere adoptarea unei legi privind nediscriminarea. Marsul se dorea etapa finala a festivalului minoritatilor sexuale, care s-a desfasurat sub lozinca "Toti sunt diferiti - toti sunt egali". La "festivalul" de la Chisinau au luat parte reprezentanti ai minoritatilor sexuale din Suedia, Canada, Rusia, Romania, Belgia, Israel, Georgia si Belarus. Manifestatia a fost finantata de Comitetul Helsinki, de Agentia suedeza pentru dezvoltare internationala si de alte organizatii europene. (M.N. ZIUAonline)

In acelasi timp, www.presa.md informeaza ca într-o conferinta de presa la Agentia INFOTAG, Sergiu Filat, instructor superior la Clubul de Taekwondoo „JDI", a spus ca, în primul rînd, „GenderDoc-M" discrimineaza statutul familiei. „În Constitutia Moldovei este scris clar ca familia este constituita dintr-o femeie si un barbat. Este foarte urît faptul ca aceasta organizatie promoveaza casatoriile dintre doi barbati sau doua femei. Minoritatile sexuale discrimineaza si valorile fundamentale ale crestinismului.

„Moldova este o tara unde populatia este crestina si nu accepta homosexualitatea, mai ales ca Sfînta Scriptura condamna clar acest viciu", a afirmat Filat. El a spus ca este bine ca Primaria Capitalei nu permite comunitatii minoritatilor sexuale sa faca manifestatii publice în centrul capitalei; ca homosexualii si lesbienele îi discrimineaza astfel pe heterosexualii, „care nu au necesitatea de a umbla pe strazi si de a demonstra de ce orientare sînt"; ca ceea ce fac homosexualii si lesbienele „este o sfidare a drepturilor omului". Sergiu Filat a îndemnat minoritatile sexuale sa respecte societatea si sa nu promoveze interesele lor în rîndul locuitorilor Moldovei.

No comments: