Pages

Wednesday, June 11, 2008

Mungiu, plagiator si hot in serie

Cornel Constantiniu : "Mi-a dat 230 de euro pentru muzica mea, din coloana sonora a filmului". Facatura "4,3,2" a adunat 10.000.000 de dolari...
Dupa ce l-a plagiat pe scenaristul Dan Mihu, caruia i-a subtilizat ideile in timp ce facea parte dintr-un juriu si le-a pus repede pe pelicula, acum aflam ca genialul de ocazie Cristian Mungiu i-a furat si pe artistii Cornel Constantiniu si Angela Similea.
Sa ne amintim: porcaria asa-numita "4,3,2", despre care cineastul Andrzej Zulawski spunea "nu vreau să văd aşa ceva cum nu vreau să mănânc mâncare proastă sau să vorbesc cu proşti“, a socat prin expunerile anti-umane gregare, la fel ca si mizeria sorei lui, Alinuta Mungiu, care a tinut sa se faca remarcata prin insulte in serie la adresa Mantuitorului si a crestinismului. Boala de familie...

Mungiu, dat in judecata de Cornel Constantiniu

Cornel Constantiniu i-a actionat in instanta pe Cristian Mungiu si firma acestuia, Mobra Film, producatoarea celui mai premiat film romanesc din toate timpurile: '4 luni, 3 saptamani si 2 zile'. Interpretul isi cere drepturile pentru ca, spune el, doua dintre piesele sale apar pe coloana sonora a filmului fara acordul sau. Productia a avut incasari de 10.000.000 de dolari in toata lumea.
Piesele incriminate sunt: 'Lasa lumea sa vorbeasca' si 'Te aud mereu', cea de-a doua fiind interpretata in duet cu Angela Similea. De altfel, interpreta s-a alaturat si ea demersului lui Cornel Constantiniu.
'Nu vreau sa creada lumea ca acum am sarit pe Mungiu ca a luat premiu si a castigat bani multi, ci pur si simplu e o chestiune de respect. Noi il apreciem pe Mungiu dar asta nu are nici o legatura cu faptul ca era normal sa-i ceara voie lui Cornel pentru piesele folosite in film', ne-a declarat Domnita Constantiniu, sotia artistului. Regizorul filmului care a incasat pana acum aproape 10 milioane de dolari din drepturile de difuzare nu a vrut sa cada la o intelegere pe cale amiabila, cu Cornel Constantiniu.
Cornel Constantiniu susţine că a aflat că piesele "Lasă lumea să vorbească" şi "Te aud mereu" sunt pe coloana sonoră a filmului chiar în seara premierei. Regizorul i-ar fi spus că a făcut o înţelegere cu Eugen Rotaru, cel care a scris textul cântecelor. Interpretul povesteşte că a cerut 20.000 de euro pentru că i-au fost folosite melodiile în film, iar Cristian Mungiu nu a fost dispus să-i plătească acestă sumă.
Cristian Mungiu considera ca s-a achitat de Cornel Constantiniu prin intermediul unei firme a textierului Eugen Rotaru, care semneaza si versurile uneia dintre cele doua piese interpretate de acesta. De cealalta parte, artistul spune ca nu a dat nimanui nici o semnatura pentru a i se folosi numele si vocea in film, nici lui Mungiu, nici textierului. La randul ei, Angela Similea afirma ca are un contract cu Mungiu, insa acesta nu se refera si la folosirea piesei si pentru DVD-ul cu filmul. 'Mi-am dat acordul in scris pentru a folosi piesa in film gratis, dar nu si pentru DVD, despre care nu am stiut nimic. Si nu mi se pare corect', ne-a declarat cantareata. Pana la inchiderea editiei, Cristian Mungiu nu a putut fi contactat.
Surse: Antena 3, Libertatea (ma mir!)

No comments: