Pages

Thursday, January 8, 2009

SIE lovit in plex de ordonanta facuta cu fundul de Guvernul Cioc-Boc. Nici la SRI situatia ne e mai roza...

Ordonanta o fi buna, ca decapiteaza profitorii bugetari, dar ce facem cu ceilalti, batranii de care zice proverbul ca daca nu-i avem sa-i cumparam. Profesori, medici, academicieni... Noi ii dam pe gratis...
38 de ofiţeri şi subofiţeri din Serviciul de Informaţii Externe (SIE) cumulează pensia cu salariul

Ordonanţa cumulului pensiei cu salariul loveste din nou: după profesori, medici, actori. si 38 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul SIE vor fi nevoiţi sa intre in legalitatea nebuloasei ordononaţe şi să aleagă: pensia sau salariul. Concret, cei 38 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul SIE, trecuţi in rezervă la limita de varstă, primesc, in prezent, atat pensie militară, cat şi salariu, informează Biroul de presă al Serviciului de Informaţii Externe la solicitarea NewsIn. Potrivit SIE, cei 38 de ofiţeri şi subofiţeri işi desfăşoară activitatea in domenii "de strictă specializare, fiind incadrate exclusiv pe funcţii de execuţie".
Prin OUG adoptată in ultima şedinţă de Guvern, publicată luni in Monitorul Oficial, plata pensiei se suspendă incepand cu luna următoare celei in care "beneficiarul unei pensii pentru limită de varstă realizează venituri din exercitarea unei funcţii remunerate in cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare, precum şi in cadrul regiilor autonome, societăţilor şi companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritorială".Persoanele care beneficiază de pensie militară de serviciu şi optează pentru păstrarea funcţiei de la stat tebuie să restituie instituţiei din cadrul căreia a ieşit la pensie, in maximum 30 de zile de la data incadrării, plăţile compensatorii primite de la stat. In cazul poliţiştilor pensionaţi, dacă aceştia aleg să lucreze la stat in continuare, plata pensiei de serviciu se suspendă şi, in maximum 30 de zile de la data suspendării plăţii acesteia, ajutorul primit de la stat trebuie returnat.
Şi in cazul judecătorilor şi procurorilor plata pensiei de serviciu se suspendă "pană la incetarea reincadrării", iar in termen de 30 de zile de la data suspendării plăţii pensiei, magistraţii sunt obligaţi să restituie indemnizaţia acordată la pensionare, care este egală cu şapte indemnizaţii de incadrare lunare brute. Nici personalul auxiliar din instanţele judecătoreşi şi din parchete nu mai poate cumula pensia cu funcţiile din instituţiile publice, regiile autonome sau companiile cu capital de stat. Dacă aleg să lucreze la stat, plata pensiei de serviciu se suspendă pană la incetarea reincadrării şi, in 30 de zile de la data suspendării acesteia, trebuie să restituie indemnizaţia primită la pensionare.
ZIUA Online

No comments: