Pages

Friday, January 16, 2009

Varul primar al Inaltului Teofan, Gheorghe Savu, a devenit sef al Informatiilor Armatei, de la DIM la DGIA. SRI a ramas fara timpanul lui Zamfir.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, l-a inlocuit vineri pe generalul-maior Francisc Radici din functia de director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA) cu subalternul acestuia, generalul-maior Gheorghe Savu, care era seful Directiei de Informatii Militare (serviciul extern de spionaj al Armatei). Gheorghe Savu este un profesionist al informatiilor militare din noua generatie si var primar cu Mitropolitul Moldovei, Teofan Savu. Radici a fost numit loctiitor al sefului Departamentului pentru Politica de Aparare si Planificare, secretarul de stat Viorel Oancea, informeaza Doru Dragomir pentru Ziua Online. DGIA este unul dintre cele mai puternice servicii secrete din Romania, ce cuprinde Directia de Contrainformatii si Securitate Militara (contraspionajul militar) si Directia de Informatii Militare (spionajul militar extern).
Cu o zi inainte, adjunctul directorului SRI, generalul Dumitru Zamfir, trimis in judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie, a fost eliberat din functie, printr-un decret, semnat, evident, tot de preşedintele Traian Băsescu.
Dumitru Ion Zamfir - timpanul SRI - a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informaţii la data de 23 septembrie 1997. El a fost trecut in rezervă in vara lui 2008 de către preşedintele Traian Băsescu, dar a rămas in continuare ca adjunct SRI. Mai mulţi foşti ofiţeri SRI au fost trimişi in judecată, pe 12 decembrie 2008, de procurorii anticorupţie in legătură cu locuinţe obţinute de la RAAPPS şi care au fost cumpărate ulterior la preţuri subevaluate. Procurorii din cadrul DNA i-au trimis in judecată pe general (r) Ionel Marin, generalul (r) Dumitru Zamfir, maior Cătălin Spiridon Miu, acuzaţi de inşelăciune, fals in declaraţii, instigare la infracţiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Au mai fost deferiţi justiţiei generalul (r) Ion Popescu, colonelul (r) Virgil Turcu şi locotenent colonel Marian Panaitescu, in sarcina cărora s-au reţinut trei infracţiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Toate acestea vin dupa bulibaseala de la Interne, cu uite Vulpea nu e Ardelean, care denota o adevarata febra in interiorul si in jurul serviciilor secrete. Tot joi, seful Sectorului Secretariat Juridic Contencios Administrativ din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), generalul Mugurel Florescu, fost sef al Parchetului Militar, a fost trecut, si el, in rezervă, printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.
In schimb, mandatul la ICR al daunatorului culturii Horia Roman Patapievici, un apropiat al sefului SIE, a fost prelungit, desi vara trecuta acest personaj il numise prin impostura, ca director al Academiei de Vara de la Berlin, pe doctorul inchipuit Sorin Antohi, turnator la Secu si agent pentru Ungaria...
Bine macar ca, in aceeasi zi, academicienii i-au tras un sut in fund lui Manolescu, votand impotriva numirii sale in Academia Romana. Un dram de normalitate.

1 comment:

Anonymous said...

Normalitate ca Manolescu nu e in (C)Academie? Asa e. Dar ce ziceti ca e academician Florian Popa, nepotul Elenei Ceausescu, proaspat deputat PSD, rector al UMF Carol Davila, etc?