Pages

Wednesday, April 29, 2009

CIUDATENII la pseudo-dezbaterea despre Pasapoarte Biometrice de la Camera Deputatilor. Campania anti-cip abandonata de "ortodocsi" si semi-deturnata

Dupa ce oamenii serviciilor si ai lui Daniel au reusit sa submineze asa-zisul "laicat ortodox" - oricum s-ar numi el, ALO sau HELL-O -, in ciuda faptului ca mii de misionari ai adevarului strang semnaturi in tara pentru Referendumul anti-cip lansat de Parintele Justin Parvu, foarte multi soareci de biblioteca au parasit Arca lui Noe, aruncandu-se, inapoi, in mlastina deznadejdii. Pai, daca oricum vine "sfarsitul lumii", de ce sa mai faca ceva?! Mai bine stau si clevetesc pe dupa bloguri...
In timpul acesta, vrajmasul profita de locurile lasate goale de "luptatorii ortodocsi" cu ziua. Si-si baga el oamenii la inaintare (stiti categoriile: om frumos, om banos, om bengos, om din lotus scos, etc). Si-uite-asa ajung sa se sminteasca chiar si degraba varsatorii de rugaciuni. Din cauza profitorilor.
Cum s-a-ntamplat ieri la Camera Deputatilor. Desi, dupa cum v-am spus, inca de alaltaieri, adevarata dezbatere va avea loc alta data (poate niciodata) iar prezenta "ong-istilor" era de forma, ca sa dea bine pentru parlamentarii din servicii (sau serviciile din Parlament;"nici noi nu mai stim cati suntem"), uite ca dintre "omg-isti" s-au edificat doua-trei specii aparte, ceva mai bine modificate genetic: una care sustinea sus si tare amendamentul Patriarhiei intr-o forma rafistolata artistic (avea tot dreptul: era organizatie ne-guvernamentala, nu ne-patriarhala), alta care isi bagase sub antetul propriu si, marturisesc, dubios, Apelul Parintelui Justin si o a treia care a deformat complet proiectul de Referendum al Parintelui, dand dovada si de ceva lipsa de circumvolutiuni (solicita sa se raspunda cu "da" si "nu" la trei intrebari (!?), dintre care una privea Pasaportul temporar; mare e Gradina Ta Doamne!).
In fapt, avem de a face cu o noua abureala, un atac cu fumigene, la adresa Campaniei declansate, in mod practic, dupa Apelul Parintelui Justin, de Manastirea Petru Voda, urmata de alte manastiri si de doar patru organizatii non-profit: Asociatia Civic Media, Asociatia Victimelor Mineriadelor, Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Refugiatilor si Grupul Independent pentru Democratie. Ulterior, ca ciupercile dupa ploaie, au mai aparut zeci de alte grupulete, de la "hello" la "good bye", caci s-au pierdut rapid pe drum - deh, prinsi cu "sfarsitul lumii" - si, in final, au ramas aceleasi patru, reunite in Coalitia Impotriva Statului Politienesc. Plus Actiunea Pentru Educatie si Libertate, unde mai sunt cateva asociatii si reviste ortodoxe din tara. Aceasta din urma, in special, se consulta regulat cu Manastirea Petru Voda, unde se gestioneaza situatia Referendumului. Nu acelasi lucru se poate spune si despre ciudatii descrisi mai sus, care si-au permis sa deturneze intr-un mod grosier Apelul Parintelui cat si paternitatea asupra propunerii de Referendum, desfasurata cu un singur mesaj, un singur tip de formular si sub o singura autoritate, in intreaga tara: a Parintelui. Foarte grav: folosindu-se, cu profesionalism as putea spune, de capturarea numelui Parintelui Justin. (Ce pacat ca unii uita de ascultare si de sfaturile Parintelui Arsenie!)
Constat cu regret ca, tocmai acum, cand situatia se-naspreste, ortodocsii de serviciu ori s-au culcat pe-o ureche cipuita bine de tovarasii de drum ai lui Dany ori au intrat de-a dreptul in adormire. In acelasi timp, dupa ridiculizarea profesionista a campaniei, din exterior, este de observat ca s-a trecut la etapa (a doua sau chiar a treia) de bulibaseala a ei, din interior. Nu zic ca noi suntem sfinti (mai degraba scosi din filmul "We are no Angels"), dar avem ce altii n-au (nu va zic acum ca sa nu par prea mandru).
Conluzie: slab, tovarasi, slab! Avem si noi vreo 20, 30, 40, 50, ba chiar 90 de ani de lupta cu diversi ciorti, pe care i-am trimis pe rand, sau la gramada, pasol, acolo unde le e locul: na turbinca!
De remarcat perseverenta si abnegatia putinilor, dar celor buni, din strada, atat a credinciosilor, preotilor si monahilor care strang zilnic mii de semnaturi, cat si a bucurestenilor veniti sa le spuna telecomandeputatilor, sa-si bage cipul undeva (vezi VIDEO mai jos).
Si, o veste buna - multumim Doamne! - aterizata drept "avertisment":
Romania ar putea fi condamnata de Curtea Europeana de Justitie la plata unor amenzi si a cheltuielilor de judecata daca nu va introduce la timp pasapoartele electronice, continand datele biometrice - au sustinut astazi reprezentantii Guvernului in sedinta comuna a comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor, dupa cum transmite RRA. Postul oficial de Radio continua: Camera Deputatilor trebuie sa adopte pana pe 14 iunie a.c. ordonanta de urgenta care prevede emiterea de pasapoarte electronice continand date biometrice. Potrivit initiatorilor legii, prezenti astazi la dezbateri din cadrul comisiilor de specialitate, Romania se afla deja in procedura de infringement, pentru ca nu aplica prevederile regulamentului UE in ceea ce priveste introducerea fotografiei faciale si a amprentelor digitale in pasapoartele diplomatice si turistice. STOP. Evident, este o minciuna ordinara, venita de la baietii de care vorbeam mai sus. Romania nu poate fi obligata sa plateasca nimic. In primul rand ca statul nu si-a respectat obligatiile fata de proprii lui cetateni. Ho, bre, statule: intai vine boii de noi si dupa aia carul cu malai! Si cand a fost cu taxa auto ilegala, pusa sa jecmaneasca populatia, contestata total de UE, cum a fost, "initiatorilor" care sunteti?!
Realitatea europeana: Mai multe tari avertizate de UE deja, in alte cazuri, s-au sustras de la orice plata invocand "criza mondiala". Chiar asa, am si eu, cetatentul turmentat o intrebare pentru domnii guvernanti: pe criza asta, cu tara la pamant, oamenii in somaj, batranii disperati, chiar avem de unde sa dam 1 miliard de Euro pentru "Afacerea Pasapoartelor"?!
Ramane cum am stabilit: exemplul Elvetiei. REFERENDUM!


No comments: