Pages

Monday, April 27, 2009

SANGEROSUL DICTATOR bolsevic, acum democrat, Aleksandr Lukasenko, l-a invitat pe Papa Benedict in Belarus, pe teritoriul lui Kirill al Intregii Rusiii

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a fost primit luni de Papa Benedict al XVI-lea la Vatican, in cadrul primei sale vizite in Europa Occidentala din ultimii 13 ani, a anuntat Sfantul Scaun intr-un comunicat citat de AFP, preluata de NewsIn.
Acesta este prima intalnire a lui Lukasenko cu Benedict al XVI-lea.
"Ne vom vedea in Belarus, daca vrea Dumnezeu", a declarat liderul belarus la sfarsitul intrevederii, care a durat 20 de minute, si unde s-a prezentat cu fiul sau, Nikolai.
Vaticanul nu a dezvaluit continutul discutiilor.
Presedintele Lukasenko declarase sambata ca are intentia sa transmita Papei o serie de intrebari pregatite impreuna cu patriarhul Moscovei Kirill.
Raporturile dintre Vatican si Biserica Ortodoxa Rusa sunt tensionate de multi ani, Patriarhia Moscovei acuzandu-i pe catolici de prozelitism in Rusia, repros pe care Biserica Catolica il neaga.
Insa noul patriarh rus, care si-a preluat functia la inceputul lunii ianuarie, pare in masura sa amelioreze relatiile: ca "ministru de externe" al patriarhului Aleksei al II-lea, care a decedat in decembrie, el s-a intalnit de trei ori cu Benedict al XVI-lea.
Lukasenko este invitatul premierului italian Silvio Berlusconi vineri la un dineu, au declarat surse diplomatice.
Roma va cere presedintelui Lukasenko sa respecte "drepturile si libertatile fundamentale", a declarat ministrul italian de externe Franco Frattini, intr-o scrisoare deschisa publicata luni de Corriere della Sera. (Z.O.)

No comments: