Pages

Wednesday, April 29, 2009

VLAD CUBREACOV: Dezinformarea ca arma de razboi - drept la replica. Ce a declarat cu adevarat Cubreacov despre Romania. Cui si ce ii sta in gat?

Am luat act cu indignare si amaraciune de dezinformarea crasa la care a recurs astazi cu rea credinta agentia de stiri Newsin din Bucuresti, pe care o consideram profesionista, atribuindu-mi in mod insidios difuzarea la APCE a unui CD cu un film acuzator la adresa Romaniei. Dezinformarea nu s-a limitat la atat. Newsin insinueaza ca provocatorul care a arborat drapelul Romaniei pe cladirea Presedintiei Republicii Moldova in data de 7 aprilie 2009 ar face parte din anturajul liderului PPCD Iurie Rosca, precum si ca impotriva subsemnatului ar exista un dosar penal intentat de Procuratura Generala a Republicii Moldova si ca subsemnatul ar fi membru al Consiliului Eparhial al Mitropoliei Basarabiei care ar influenta «negativ treburile din Mitropolia Basarabiei».
Solicitand dreptul la replica si respingand insinuarile in adresa mea cuprinse in aceasta stire, precizez punctual urmatoarele :
1.
Nu am difuzat nici un CD la APCE nici cu ocazia prezentei sesiuni, nici cu ocazia altor sesiuni ale Adunarii. Dimpotriva, am primit un asemenea CD, cum au primit si alti membri ai APCE, din partea Reprezentantei Republicii Moldova de pe langa Consiliul Europei care s-a ocupat de difuzare lui, precum si a mai multor materiale tiparite care exprima punctul de vedere al autoritatilor in exercitiu din Republica Moldova asupra protestelor violente produse la Chisinau in data de 7 aprilie curent. Nu am nici cea mai mica atributie la elaborarea filmului inregistrat pe CD, nici la tirajarea si dufuzarea acestuia. Agentia Newsin isi sprijina dezinformarea pe o alta dezinformare lansata de o blogherita, dezinformare preluata fara nici o verificare de portalul de stiri Unimedia din Chisinau.
2. Persoana care a participat activ la violentele din 7 aprilie 2009 de la Chisinau si a arborat drapelul Romaniei atat pe cladirea Presedintiei, cat si pe cea a Parlamentului Republicii Moldova a fost identificata de autoritati, i s-a intentat un dosar penal, este cercetat in liberate, face parte din echipa Nataliei Morari si nu este membru al Partidului Popular Crestin Democrat din Moldova. Este de retinut ca organizatorii oficiali ai manifestatiilor din 7 aprilie 2009, care si-au asumat oficial obligatia de a nu permite degenerarea acestora in acte de violenta, sunt, potrivit declaratiilor prealabile depuse la primaria municipiului Chisinau, Partidul Liberal Democrat din Moldova condus de Vladimir Filat si organizatiatia neguvernamentala «Coalitia civica 2009» condusa de Natalia Morari, din al carei anturaj face parte respectivul provocator.
3. Procuratura Generala a Republicii Moldova nu a intentat nici un dosar penal impotriva subsemnatului in legatura cu o presupusa inscenare a rapirii mele din anul 2002.
4. Nu sunt membru al Consiliului Eparhial al Mitropoliei Basarabiei si nu fac parte din conducerea vreunei structuri canonice, catehetice, didactice, administrative sau de alt gen a Mitropoliei. Singura calitate oficiala pe care o am este cea de reprezentant mandatat al Mitropoliei Basarabiei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, atat in dosarul privind admiterea Mitropoliei Basarabiei in legalitate, cat si in cel privind dreptul de succesiune juridica si de proprietate al Mitropoliei Basarabiei.
Vlad Cubreacov
Strasbourg, APCE,

29 aprilie 2009
www.cubreacov.wordpress.com

Nota mea: Interesant ca este cel de-al treilea atac dur la adresa lui Vlad Cubreacov venit, intr-un timp relativ scurt, de dincoace de Prut. De subliniat ca Vlad Cubreacov nu mai are nici o functie politica publica. Oare pe ce baieti supara atat de tare Cubreacov, si nu de ieri de azi? Nu cumva pe cei deranjati ca a reusit, in detrimentul bisericii subordonate Moscovei, sa inregistreze Mitropolia Basarabiei, practic singurul act de reintregire al Romaniei reale, de 20 de ani incoace?!

Vezi si Declaratia de miercuri, 29 Aprilie, de la APCE privind relatiile Republicii Moldova cu Romania

Debat d’urgence sur le fonctionnement des institutions démocratiques en Moldova
L’intervention de M. Vlad Cubreacov, Moldova, PPE

Monsieur le Président, Chers collègues,

Les manifestations pas de tout spontanées de 7 avril 2009 organisées, a responsabilité assumée, à Chisinau après les dernières élections parlementaires par le Parti Liberal Démocrate de Moldova et par la Coalition civique 2009 ont malheureusement dégénéré en actes de violence sans précédent dans mon pays. Les bâtiments du Parlement et de l’administration présidentielle ont été vandalisés et brulées. Des dizaines et de dizaines de personnes tant parmi les manifestants violents, que parmi les policiers ont été gravement blessées. Le prétexte pour ces manifestations violentes se résumait au désaccord avec les résultats préliminaires des élections qualifiées par les observateurs internationaux en place comme en grandes lignes correctes et démocratiques. J’espère que tout le monde dans cet hémicycle sera d’accord que les fraudes hypothétiques commises par les autorités électorales de Moldova ne peuvent aucunement justifier l’utilisation de méthodes violentes, antidémocratiques et criminelles.
Tout ce qui se passait après, a été la conséquence directe du désastre perpétré le 7 avril 2009 : des accusations fondées et non-fondées, l’anonce de la préparation d’un gouvernement provisoire, des multiples spéculations dans la presse, des arrestations, des allégations de mauvais traitements, la demande du régime de Tiraspol de supplémenter les forces russes a l’est du mon pays, la grave détérioration des relations avec la Roumanie avec laquelle nous partageons la même langue, la même culture et la même histoire.
Cette situation difficile, même critique, nous oblige a tirer des conclusions et a envisager des mesures a suivre afin de redonner a mon pays l’atmosphère du calme, la confiance en démocratie pluraliste et en l’état de droit, la cohésion sociale, une claire perspective européenne.
J’estime qu’il faut d’abord investiguer d’une manière complète et approfondie tant a l’échelle nationale, que par une commission internationale les événements de 7 avril pour faire traduire en justice les vrais responsables des violences. En même temps il est nécessaire d’investiguer soigneusement toutes les allégations de mauvais traitements et les abus commis par la police envers les personnes retenues qui ont participé aux violences.
J’espère que le nouveau gouvernement de la Moldova fera tout le possible pour rétablir les relations de bon voisinage et coopération avec la Roumanie par une approche réaliste fondées sur les valeurs et les aspirations communes, sur le respect mutuel et un vrai partenariat.
J’espère aussi que nos rapporteurs se rendrons dans mon pays afin d’étudier de prés la situation et les évolutions sur place et de présenter un nouveau rapport mieux documenté lors de la suivante partie de la session de notre Assemblée.
Je vous remercie.

No comments: