Pages

Friday, February 19, 2010

SANTAJISTUL de presa Bogdan Chirieac si-a facut firma de "media electronica" cu Răzvan Dumitrescu. CAPITAL

Răzvan Dumitrescu, prezentatorul emisiunii "Realitatea Zilei" s-a asociati cu "fostul ziarist" Bogdan Chirieac, într-o firmă nou creată, pe 19 ianuarie, botezată "Press Media Electronic SRL" şi care are drept obiect de activitate administrarea portalurilor web.
Cei doi sunt asociaţi cu părţi egale, investiţia iniţială, la capitalul social al firmei, fiind de 1.000 de lei. Firma şi-a declarat sediul social într-un apartament de pe Şoseaua Ştefan cel Mare, unde îşi are domiciliul Răzvan Dumitrescu.
Bogdan Chirieac a fost redactor-şef adjunct la ziarul Adevărul pe vremea când acesta era editat de echipa condusă de Cristian Tudor Popescu, apoi şi-a urmat colegii la Gândul. În paralel, a fost realizator la emisiunea Pro Vest de la ProTV. Chirieac şi-a dat demisia de la Gândul în 2007, după ce EvZ a dezvăluit că în perioada când semna editoriale despre contractele de achiziţii în domeniul apărării, firma în care era acţionar, intermedia contracte cu statul. După demisia de la Gândul, Chirieac a continuat să apară la talk-showuri, inclusiv la Realitatea TV, din postura de analist.
În noiembrie anul trecut, Chirieac a ajuns în centrul unui nou scandal: stenogramele discuţiilor "deocheate" dintre şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei, şi Sorin Roşca Stănescu. Bogdan Chirieac a fost cel care a intermediat întâlnirea dintre cei doi.
După publicarea stenogramelor (in Curentul - omisiunea autorului - nota mea), Comisia Media din Clubul Român de Presă a reacţionat, transmiţând un comunicat potrivit căruia "instituţiile de presă care colaborează cu Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac pentru prestaţii jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci şi credibilitatea profesiei".
Autor: Raluca Barbuneanu / Capital
Publicat: 19 Februarie 2010 

No comments: