Pages

Thursday, February 18, 2010

STRICT AUTENTIC. Primarul-premier-incompatibil Klaus Iohannis a decontat 1,5 tone de benzina de 1474 euro pentru o deplasare de doua zile. Adevarul e ca are BMW :)

de Dan Tomozei
Liga Jurnalistilor - Sibiu
 În zilele în care Primăria Sibiu era în concediu fără plată, iar România fierbea între turul unu şi doi al prezidenţialelor din noiembrie 2009, Klaus Iohannis a plecat la Paris. Oficial a participat la întâlnirea anuală a World Monument Fund (WMF), o organizaţie privată coordonată din SUA. Tot oficial, primarul sibiului a fost plecat din ţară în perioada 22 - 29 noiembrie, pentru care s-au făcut deconturi în valoare totală de 1719 euro, din care 1474 euro pentru transport.

Însă, documentele arat că primarul Iohannis a fost invitat la Paris pentru doar două zile, la dineuri şi recepţii nu şi la discuţiile oficiale. Chiar şi aşa, Iohannis a decontat contravaloarea a 1,5 tone de combustibil, cât a scos din caserie.
 
 Cu maşina la Paris
 
 Potrivit invitaţiei semnate de Bertrand du Vignaud, preşedintele World Monument Fund Franţa, primarul Klaus Iohannis a fost invitat să participe în zilele de 24 - 25 noiembrie la câteva recepţii care includeau un cocktail, o cină, o masă de prânz şi o vizită la o expoziţie. În aceste condiţii, primarul Sibiului a preferat maşina în locul avionului şi a plecat la Paris în data de 22 noiembrie. Conform informaţiilor oferite de Biorul de Presă al Primăriei Sibiu „O singură persoană a fost delegată la acest eveniment”. Cu alte cuvinte, primarul a plecat singur la volan, cale de aproape 2000 km, alegând astfel calea cea mai costisitoare şi mai lungă, fapt care lansează în mod firesc întrebarea dacă primarul a fost la Paris sau şi în vancanţă?
 
 Trei date ... oficiale
 
 Solicitat să ofere detalii despre deplasarea la evenimentul World Monument Fund de la Paris, primarul municipiului Sibiu s-a bâlbâit, apoi a refuzat să răspundă precis, pentru ca în final să recunoască adevărul din documente. În prima fază, Iohannis a informat că evenimentul s-a derulat în perioada 22 - 29 noiembrie, apoi în 23 - 26, patru ca în final să se constate că evenimentul s-a derulat în 24 şi 25 noiembrie. În aceste condiţii, nu doar contravaloarea uriaşă a combustibilului şi şi diurna încasată pentru cele şapte zile, de 245 euro, a fost încasată ilegal.
 
 Decontul a fost făcut
 
 Conform informaţiilor oferite de Biroul de Presă al Primăriei Sibiu, „decontul pentru deplasarea domnului primar la Paris la întrunirea “World Monu-ments Fund” a fost efectuat imediat după întoarcerea domnului primar din delegaţie”, aşa încât, Klaus Iohannis a pierdut la salariu patru zile dat fiind concediul obligatoriu fără plată dispus de Guvernul Boc, dar a încasat 1719 euro dintr-o deplasare inutilă. Lipsa de rezultate a evenimentului este demonstrată şi de slaba mediatizare a vizitei, în comparaţie cu oricare altă ieşire din ţară a primarului.
 Solicitat să justifice cu documente decontul pentru deplasare, Iohannis refuză însă răspunde că “taxele de autostradă decontate sunt cele percepute şi aprobate de autorităţile din ţările tranzitate” şi că “numărul de kilometri decontaţi corespunde cu numărul de kilometri calculaţi între cele două destinaţii: Sibiu - Paris”. Cu alte cuvinte...
Continuarea, inculsiv pozitia americanilor la Dacii Liberi - Sibiu

No comments: